Cristina Manolache

Manager artistic

Profesie: economist
Experiență profesională: producție muzicală, management, organizare de evenimente
Specializări: doctor în management cultural

Despre mine

Am avut șansa de a crește într-un mediu artistic, astfel că dragostea pentru muzică a venit firesc, odată cu maturizarea. Cel mai important lucru pe care l-am învățat trăind printre artiști a fost respectul pentru muncă și studiu. Talentul este un dar de la Dumnezeu, dar performanța vine doar după mii de ore de trudă și sacrificiu personal. Artiștii români au nevoie de un mediu profesional pe măsura talentului lor uriaș, astfel că eu am hotărât să urmez o carieră în management cultural. Am obținut un doctorat în domeniu, iar acum lucrez la un proiect extraordinar: relansarea celei mai cunoscute case de discuri a României, Electrecord. Fiecare zi este o provocare din punct de vedere profesional, dar acest job îmi dă șansa de a contribui la păstrarea unei părți din patrimoniul cultural național.

Cred în

Managementul unei companii de producție muzicală este un proces complex, în care se amestecă simțul artistic și talentul de a jongla cu cifrele. Ca să am o perspectivă corectă și cuprinzătoare asupra lucrurilor, am nevoie să lucrez într-un mediu foarte ordonat, cu oameni care își cunosc la perfecțiune meseria și sarcinile. Chiar dacă dau uneori impresia că sunt excesiv de meticuloasă, atunci când coordonez un proiect oamenii sunt conștienți că reușim să eficientizăm la maxim procesul de producție.

Am fost mereu o luptătoare și cred în continuare că evoluția nu vine decât din spiritul de competiție. Muncesc alături de oameni care se bat pentru un loc în topul preferințelor publicului și asta îmi dă adrenalina de care am nevoie în fiecare zi. Sunt convinsă că cel mai dificil adversar pentru un profesionist este chiar propria personalitate, iar singura provocare adevărată este dorința de autodepășire.

Coordonarea unei echipe însemnă în primul rând capacitatea de a însuma toate energiile și cunoștințele oamenilor într-un tot unitar. Pentru asta este foarte important să definești un obiectiv clar, să îî faci pe toți să înțeleagă ce au de făcut și să muncești cot la cot cu ei.

Mă pricep la

Management 98%
Muzică 95%
Producție de evenimente 93%
PR 94%