1. Generalitati:

Iti prezentam aici termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.electrecord.ro precum si conditiile contractuale aplicabile in relatia dintre tine si ELECTRECORD S.A.

Site-ul www.electrecord.ro este operat de societatea ELECTRECORD S.A., avand sediul in Bd. Corneliu Coposu, nr. 11, Sector 3, Bucuresti, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9111/1991, CUI RO458807. 

Utilizarea site-ului, inclusiv accesul, navigarea si cumpararea produselor de catre tine reprezinta acordul implicit de respectare a termenilor si conditiilor de mai jos.

Te rugam sa citesti cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a plasa orice comanda. 

www.electrecord.ro/shop poate modifica oricand Termenii si Conditiile aplicabile Site-ului. Data ultimei actualizari se va gasi la finalul sectiunii Termeni si Conditii. Fiecarei comenzi ii sunt aplicabile Termenii si Conditiile de la data plasarii comenzii. 

Ai acces in permanenta  la Termenii si Conditiile de utilizare a serviciilor, prin accesarea acestei pagini. 

2. Documentele incheiate intre noi:

Prin plasarea unei comenzi esti de acord cu una din modalitatile de comunicare – e-mail sau telefon, prin care ne desfasuram activitatea.

Notificarea pe care o vei primi pe e-mail, dupa efectuarea comenzii, reprezinta acceptarea acesteia.

Termenii si conditiile afisate pe Sitereprezinta baza relatiei noastre contractuale si a contractului incheiat intre noi. La acestea se adauga factura pe care o vei primi odată cu produsul comandat.

3. Politica de vanzare online:

Pentru a putea plasa o comanda este necesar să completezi toate câmpurile din formularul de comandă. Datele solicitate ne sunt necesare pentru a putea emite factura şi pentru a-ţi putea expedia comanda.

In anumite situatii, ne rezervam dreptul de a-ti restrictiona accesul în cazul în care consideram ca actiunile tale ne pot crea prejudicii. In acest caz, te poti adresa departamentului de relatii cu clientii la adresa shop@electrecord.ro unde putem discuta despre ce a condus la aceasta situatie.

Comunicarea cu noi se poate realiza direct prin telefon, sau prin adresele mentionate la sectiunea Contact de pe site, fiind liberi sa gestionam informatiile primite, fara sa ne justificam pentru acest lucru.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, ne rezervam dreptul de a-ti cere sa introduci manual codurile de validare de tip captcha, pentru a proteja informatia din cadrul site-ului.

Putem publica pe site informatii despre produse, servicii sau promotii, pe care le avem pentru o anumita perioada de timp, in limita stocului disponibil. Toate tarifele le gasesti pe site si sunt exprimate in RON (lei) – t.v.a şi timbru muzical/folcloric inclus. 

In cazul plăţilor online, daca moneda de emitere a cardului tau difera de RON, orice cost suplimentar care va include comisioane de conversie valutara aplicata de catre banca emitenta a cardului tau va fi suportata exclusiv de catre tine.

Toate informatiile pentru descrierea produselor noastre disponibile pe site sunt folosite exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Cesionarea si subcontractarea:

In anumite situatii, putem ceda sau subcontracta pe altcineva pentru serviciile ce tin de onorarea comenzii tale, anuntandu-te  in prealabil si avand grija sa fii multumit de serviciile noastre.

5. Dreptul la proprietate intelectuala si industriala:

Tot continutul Site-ului, de la imagini pana la text, sunt exclusiv proprietatea noastra, Electrecord S.A. avand toate drepturile in acest sens (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Ne dorim sa stii ca nu este permisa copierea, distribuirea, publicarea, modificarea, alterarea oricarui continut prezent pe site-ul nostru. 

Este interzisa orice utilizare a continutului Site-ului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele – Termeni si Conditii sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista. 

  6. Comanda:

Poti efectua comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand ca mai apoi sa finalizezi comanda si sa efectuezi plata online cu card bancar. Nu există posibilitatea de plată prin ramburs

Odata ce ai adaugat un produs in cosul tau de cumparaturi, acesta va fi disponibil in masura in care el exista pe stoc. 

Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa el inregistrarea comenzii si nici rezervarea automata a acestuia. 

Prin finalizarea comenzii, iti dai acordul, ca toate datele pe care le-ai furnizat, necesare cumpararii, sunt corecte si complete, la data plasarii acesteia.

De asemenea, prin finalizarea comenzii, iti dai acordul sa te putem contacta prin orice mijloc disponibil pentru noi, in orice situatie este necesar.

Putem anula comanda ta, notificandu-te in prealabil, fara a avea vreo obligatie ulterioara, unii fata de ceilalti, sau fara ca vreunul dintre noi sa pretinda celuilalt daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului tau, a tranzactiei, 
  • Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de noi, in cazul platii online;
  • Datele furnizate de catre tine sunt incomplete si/sau incorecte;
  • Se descoperă, cu ocazia procesării comenzii, că produsul nu mai este în stoc. În acest caz, îţi vom returna preţul achitat în termen de 14 zile de la data plasării comenzii, pe acelaşi card bancar pe care l-ai utilizat pentru a face plata.

Ai dreptul sa returnezi un produs sau sa renunti la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara a invoca un motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau de renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la:

  •Ziua in care ai intrat in posesia ultimului produs comandat – in cazul in care comanzi printr-o singura comanda, produse multiple care vor fi livrate separat.

•Ziua in care ai intrat in posesia ultimului produs sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta in mai multe loturi sau piese.

In cazul in care ai ales sa returnezi comanda, vei putea completa online formularul de retur ce se regaseste in colet.

In cazul in care soliciti returul, in cadrul termenului legal de 14 zile, trebuie sa returnezi si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, noi iti putem restitui suma in maxim 14 zile de la data informarii pe care o primim de la tine, cu privire la renuntarea la produs. Suma va fi restituita pe acelaşi card pe care l-ai utilizat pentru a face plata.

7. Produse/servicii pe care nu le poti returna:

În conformitate cu art. 16 lit. 1 din OUG nr. 34/2014, fac exceptie de la dreptul de returnare înregistrările audio sau video sigilate care au fost desigilate după livrare.

8. Confidentialitate:

Noi vom pastra confidentialitatea informatiilor furnizate de catre tine, de orice natura ar fi ele. Dezvaluirea informatiilor se va putea face doar in conditiile mentionate aici. Nicio declaratie publica, promovare sau alt mod de dezvaluire catre alte persoane, nu va fi facuta fara acordul nostru scris in prealabil.

Prin transmiterea informatiilor sau materialelor prin intermediul Site-ului nostru, iti dai acordul cu privire  la utilizarea, afisarea sau modificarea  acestora de catre noi. De asemenea, noi putem utiliza in mod liber si in interesul nostru, aceste informatii, idei, concepte, pe care ni le-ai trimis prin intermediul site-ului, neavand nicio obligatie referitoare la confidentialitatea acestora, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in sensul acesta.

9. Plata si facturare:

Preturile produselor si ale serviciilor afisate pe Site-ul nostru includ t.v.a şi timbru muzical/folcloric, conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda, iar noi vom emite catre tine o factura pentru produsele si serviciile livrate, obligatia ta fiind sa furnizezi toate informatiile necesare emiterii facturii, conform legislatiei in vigoare.

Iti vom transmite o factura, aferenta comenzii tale, factură pe care o vei regăsi în colet, alături de produsul comandat.

Datele cardului tau nu vor fi accesibile pentru noi sau pentru procesatorul de plati integrat in Site, ci doar pentru institutia de autorizare a tranzactiei.

10. Livrarea produselor:

Livrarea produselor se va face prin curier/poşta română. Vei fi contactat de către curier pentru predarea coletului.

Vom asigura ambalarea corespunzatoare a produselor, si de asemenea vom asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11. Garantii:

Garantia reprezinta siguranta calitatii oferite de noi si se aplica pentru oricare produs achizitionat  de la Electrecord S.A.. 

Durata garantiei este timpul de la data achizitionarii produsului pana cand producatorul isi asuma responsabilitatea remedierii sau inlocuirii produsului achizitionat, pe cheltuiala sa, daca se constata ca nu a fost vina cumparatorului. 

Produsele noastre beneficiaza de o garantie de 30 de zile de la data achizitionarii. Pentru orice defect pe care il sesisezi in aceasta perioada te rugam sa ne anunti imediat si sa returnezi produsul pentru a fi evaluat.

Conditiile in care garantia nu se mai aplica sau devine nula:

•Produsele care sunt deteriorate ca urmare a uzurii (purtare);

•Produsele care sunt deteriorate ca urmare a transportului, manipularii, depozitarii in conditii necorespunzatoare;

•Produsele care sunt deteriorate din cauza factorilor de mediu – soare, ploaie, zapada, socuri termice;

•Produse care sunt deteriorate voluntar sau involuntar, din cauza socurilor (rupere, perforare, agatare, zgariere, lovire, etc) sau de animale de companie;

           •Defecte cauzate din cauza utilizarii necorespunzatoare sau abuziva, altele fata de cele pentru care s-a facut produsul;

•Defectele cauzate de interventia, modificarea sau repararea de catre persoane neautorizate;

•Intretinere necorespunzatoare: curatarea folosind metode sau produse neadecvate.

12. Transferul proprietatii produsului:

Dupa ce ai platit comanda si ai semnat pentru primirea coletului, se considera ca respectivul produs este in proprietatea ta.

13. Raspundere:

Nu suntem responsabili pentru daunele de orice fel, aduse produsului dupa ce acesta a fost livrat sau in cazul pierderii acestuia de catre tine.

14. Prelucrarea datelor cu caracter personal:

Te rog sa parcurgi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din acest document.

15. Forta majora:

Nu suntem raspunzatori unii fata de ceilalti pentru neexecutarea obligatiilor din contract, daca aceasta neexecutare  este datorata unui eveniment de forta majora, total sau partial. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului de forta majora, acesta nu inceteaza, fiecare dintre noi avem dreptul sa cerem incetarea contractului, fara a pretinde celeilalte parti alte daune – interese. 

16. Legea aplicabila:

Ne dorim ca eventualele conflicte care ar putea aparea intre noi, sa se rezolve pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi  solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

17. Disponibilitatea serviciului:

Vrem sa stii ca ne rezervam dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a acestui Site, si ca in orice moment si la orice interval de timp ales, avem dreptul de a intrerupe temporar sau definitiv activitatea acestuia, fara a trimite o notificare in prealabil, fie ea individuala sau generala.